TÁMOP-5.5.1.B-11/2-2011-0117
„A család fája - Magtól az erdőig”

Üdvözlet

Felhasználónév:

Jelszó:
Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]

MEGOSZTÁS

Tréningek kamaszoknak, kistiniknek


SZOCIÁLIS KOMPETENCIA FEJLESZTŐ TRÉNING   
 
serdulok.jpgA projekt ideje alatt összesen 10 (egyenként 20 órás) tréninget tartunk pszichológus vezetésével, melyen cél a felelős párkapcsolati attitűd támogatása. Kamasz fiataloknak szóló szemléletformáló foglalkozások a férfi-női kapcsolatokkal, családtervezéssel kapcsolatos kérdésekben. Kisebb csoportokban, nem osztálykeretekben foglalkozunk szakember segítségével a felnőttkor küszöbén álló gyermekekkel, az őket foglalkoztató és érintő kérdésekkel, problémákkal. A kamaszok olyan kérdésekre is válaszokat kapnak, melyekkel nem fordulnak a szüleikhez, osztályfőnökükhöz, s eddig esetleg kortársaikkal beszélt róluk. Tudatosabban, felkészültebben állnak a felnőttkor előtt, számítva nehézségekre is. Olyan megoldási lehetőségeket tanul, melyek kihatással lesznek elkövetkezendő életére.


TRÉNING KISTINIKNEK
                   
A projekt ideje alatt 8 tréning kerül megszervezésre a kamaszkor küszöbén álló gyermekeknek pszichológus vezetésével. Cél az ellenkező nemhez való egészséges viszonyulás kialakítása, az erkölcsi, etikai illemszabályok betartásának hangsúlyozása. A testi és pszichés változások pozitív kezelésének elősegítése, a szülőkkel való jó kapcsolat megőrzésére irányuló gyakorlatok. Fontos, hogy őszintén, gátlások nélkül beszélhessenek a kistinik gondjaikról, problémáikról, esetleges félelmeikről. Szeretnének olyan beszélgetéseket, amelyeken megoldásokat is kaphatnának a kérdéseikre. 
Berettyóújfaluban még nem voltak ilyen tréningek, most először közelítünk ilyen módon a kamaszokhoz. Várható eredmény, hogy a kiskamaszok könnyebben fordulnak szakemberhez, hamarabb és rugalmasabban oldják meg a problémáikat ennek a tréningnek a segítségével, látva és érezve azt, hogy a megoldások néha önállóan is elérhetőek. Nem csak az egyénnek segítség, hanem az egyén csoportjait is fejleszti.       


KOLLÉGIUMI TRÉNINGEK                        
 
Külső szakemberek, pszichológus, pedagógus bevonásával megvalósuló tréning, mellyel segítjük a kollégiumban élők, a család melegétől távol élők hétköznapjait. Célunk a  kollégista kamaszok számára felmerülő nehézségek enyhítése, problémás periódusok könnyebb áthidalása. Az önismereti játékok, tevékenységek a szabadidő tartalmas eltöltésén túl elősegítik az esetleges szocializációs hátrányok csökkentését, reális énkép kialakulását, fejlesztik a kudarctűrő képességet, az egymáshoz való alkalmazkodást, a testi egészséget, érzelmi stabilitást. A tréning során információt, választ kapnak a bennük bujkáló talán eddig ki nem mondott kérdéseikre. Nő az ön- és társismeretük, új viselkedésmódokat tanulnak, fejlődik a verbális és a nonverbális kommunikációjuk. Fejlődik a közösségük, toleránsak lesznek az adott közösségen belül és a tágabb társadalmi környezetben. 
A projekt időtartama alatt 3 félévében 3 db. tréninget tervezünk, egy tréning 30 órás.       


SZEMLÉLETFORMÁLÓ FOGLALKOZÁSOK                    
 
8 db foglalkozás, foglalkozásonként 5 nap, pszichológus vezetésével.  A kamasz kor küszöbén álló fiataloknak tartalmas kikapcsolódást kínálunk. A résztvevő gyermekek kapcsolatba kerülhetnek azokkal a gyerekekkel is, akikkel eddig csak az iskolában találkoztak, így lehetővé válik újabb kapcsolatok, ismeretségek kialakítása. Mindarról beszélhetnek, mindazzal foglalkozhatnak, amire az iskolában nincs lehetőség. A szituációs játékok, gyakorlatok által a szabadidő tartalmas eltöltésén túl, elősegítik az esetleges szocializációs hátrányok csökkentését, reális énkép kialakulását, fejlesztik a kudarctűrő képességet, az egymáshoz való alkalmazkodást, a testi egészséget, érzelmi stabilitást.  Terveink szerint a csoportkohézió kialakulásával a csoportban résztvevő gyerekek egy olyan támogató közösségbe integrálódhatnak, amely elfogadó légkörével, toleranciájával, pozitív érzelmi töltésével biztonságos hátteret jelenthet a mindennapokban. A tematikus napok élményei feszültségmentes légkörben segítik önmaguk megismerését. Nő az ön- és társismeretük, új nézőpontok, új viselkedésmódokat tanul, fejlődik a verbális és a nonverbális kommunikációjuk. Fejlődik a közösségük, társis meretük, toleránsak lesznek az adott közösségen belül és a tágabb társadalmi környezetben. Az önismereti játékok, tevékenységek a szabadidő tartalmas eltöltésén túl, elősegítik az esetleges szocializációs hátrányok csökkentését, reális énkép kialakulását, fejlesztik a kudarctűrő képességet, az egymáshoz való alkalmazkodást, a testi egészséget, érzelmi stabilitást. Információt, választ kapnak a bennük bujkáló talán eddig ki nem mondott kérdéseikre.

Szivesség - Csere Központ

Igénylés
Felajánlás

Véletlen Képek

Chatbox

Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztráljKiss Marietta
nov 20 : 10:22
Sziasztok!

Éva
nov 04 : 08:15
Most már én is itt vagyok:)

elzso
nov 01 : 14:13
Van valaki itt?

elzso
nov 01 : 14:13
Hello

elzso
okt 18 : 10:47
Szia Zsolti!
A látszat ellenére nem Te vagyok

elzso
okt 18 : 10:44
Mi ujs?

elzso
okt 18 : 10:44
Szia Erika!

elzso
okt 17 : 14:28
Hurrrrrrrrrrrráááááá ááááááá!!! Ügyes vagy Dia!!

Dia
okt 17 : 14:27
Végre én is fenn!

elzso
okt 17 : 09:38
Nos Kati néni! Látom sikerült regisztrálni
Az lesz! Korrekt , eredményes és érdekes .

Nincsenek események a hónapban.

HKSCPSV

12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31