Hír: Rövid összefoglaló jelenlegi tevékenységekinkről
(Kategória: Egyéb)
Küldte: elzso
2013. március 21.

Tovább lombosodik a „Család fája”.

Március 16-án a Bihari Népfőiskola Kerekerdő Családi Központjában ismét nagy sikerrel zajlott le egy családi nap a húsvétra való készülődés jegyében. A résztvevő gyermekek és felnőttek számos foglalkozáson vehettek részt: tojást festettek, mézeskalácsot díszítettek, nyuszikat, csibéket, ajtó-, ablakdíszeket készítettek különböző alapanyagokból és technikákkal. A projekt célja a családi kötelékek erősítése, olyan tevékenységek előtérbe helyezése, amelyekben mindkét szülő és a gyerekek is aktívan részt vesznek. A programban nagy hangsúlyt fektettünk a környezettudatos magatartás kialakítására, a környezetvédelemre, a szelektív hulladékgyűjtésre, hogy otthon is ezt gyakorolják a családok tagjai.


2013. február elején új tevékenység indult, amely szintén nagy sikernek örvend. Péntek délelőttönként 10 és 11 órától a Mazsola csoport tartja a foglalkozásait, ahol a részt vevő 0-3 éves korú gyermekek ölbeli játékok, népi mondókák és népdalok közt kalandoznak hangszerjátékkal színesítve. Népzenével és néptánccal is ismerkednek a családok, a szülők otthoni játék és dalrepertoárját bővítik ezáltal. A foglalkozásokon a részvétel ingyenes, a Bihari Népfőiskola TÁMOP-5.5.1-B/11/2-2011-0117 projektjéből finanszírozzuk.
Szeretettel várjuk igényesen felszerelt játszóházunkban a kikapcsolódni vágyó gyermekeket, ahol hétköznap 19 óráig biztosítjuk a gyermekek foglalkoztatását. A játszóházba előzetes bejelentkezés szükséges 1 nappal hamarabb.
Másodjára rendezzük meg a TESZ-VESZ börzénket, amelyet április 6-án, szombaton 9-12 óráig a berettyóújfalui Kabos Endre Városi Sportcsarnokban tartunk. Szeretettel várunk minden kis- és nagygyermekes, vagy kisgyermeket váró szülőt, akik szeretnének felkészülni ruhákkal, különböző használati eszközökkel, játékokkal gyermekük születésére, vagy azokat eladni, esetleg elcserélni kívánják. A börze időtartama alatt a résztvevők gyermekeinek felügyeletét biztosítjuk a játszóházunkban. A börzére és a gyermekfelügyeletre előzetes helyfoglalás és bejelentkezés szükséges, személyesen a Bihari Népfőiskolánál ( Oláh Zs. u 3/A tetőtér), vagy a 06 54/402-134- es telefonszámon.
A projekt keretében folyamatosan indulnak a különböző munkaerő-piaci képzések, melyekre jelentkezni a már megadott elérhetőségeinken lehet.
Aktuális programjainkról, képzéseinkről a honlapon tájékozódhatnak.


Ezen hír származási helye: Bihari Szabadművelődési és Népfőiskolai Egyesület
( http://magtolazerdoig.hu/news.php?extend.33 )